BuBaO: kleuter- en lager onderwijs type 2

BuSO: secundair onderwijs OV1 type 2 en type 9, OV2 type 2 en type 9

TAnder: secundair onderwijs OV1 type 3 en OV1 type 9

 

Het team

In Ter Bank wordt met een multidisciplinair team gewerkt. De zorg voor onze leerlingen is dus erg breed en wordt gedragen door een grote groep mensen. We werken hiervoor steeds nauw samen met de thuis– en leefsituatie van de leerling.

De leerkrachten geven les met hart en ziel en trachten aan elke leerling datgene aan te bieden wat ze nodig hebben. Binnen elke klas hebben we ook een crea-leerkracht die het creatieve in onze leerlingen extra stimuleert.

De logopedisten werken voornamelijk rond communicatie en taal maar ook rond andere thema’s bijv. de socio-emotionele ontwikkeling, zowel in groepsverband als individueel.

De kinesisten stimuleren de kinderen in hun grove en fijne motoriek, zowel in groepsverband als individueel.

De therapiehond Onyx ondersteunt het leren, de motorische ontwikkeling, de communicatie en de sociale interactie op een speelse manier.

 

De kinderverzorging staat klaar voor de dagelijkse verzorging van de leerlingen en helpen o.a. bij toiletbezoek, tanden poetsen, zindelijkheidstraining,...

De orthopedagogen bewaken op een zorgzame manier de rode draad tussen iedereen die betrokken is bij de zorg voor de leerling.

De verpleegkundige staat elke dag klaar voor kleine en grote medische zorgen.

De pedagogisch en administratief directeurs, het administratief en logistiek personeel staan altijd klaar om dit alles in goede banen te leiden.