Inschrijvingsprocedure

Inschrijvingsprocedure voor het Buitengewoon Onderwijs Ter Bank

 

Registratie

In Ter Bank werken we met een registratielijst voorafgaand aan de inschrijvingen. Dit doen we enerzijds om de ouders de kans te geven de school te leren kennen en om hen tijd te geven een weloverwogen beslissing te nemen. Anderzijds doen we dit om vanuit de school een ruime beeldvorming te maken en de leerling juist te kunnen oriënteren binnen de school.

Deze registratie is niet bindend aan een inschrijving. Indien er toch niet voor onze school gekozen wordt, kan de registratie geschrapt worden. De volgorde van registratie wordt gevolgd in de inschrijvingsperiode.

De registratie start op de eerste werkdag na de kerstvakantie om 8u ’s morgens. In schooljaar 2017-2018 is dit dus op maandag 8 januari 2018 stipt om 8u ’s morgens. Ouders kunnen hun zoon/dochter enkel registreren door telefonisch contact op te nemen met de school op het centrale nummer van de school, namelijk 016/29.01.81. Om slechts via 1 kanaal registraties binnen te krijgen en dus de juiste volgorde te kunnen volgen, is het niet mogelijk om voor de registratie naar de school te komen.

 

Schoolbezoeken

Ouders die interesse hebben in onze school kunnen deze vrijblijvend bezoeken. Hiervoor maken zij een afspraak met de orthopedagoog. Dit kan doorlopend doorheen het schooljaar. Indien dit na de eerste werkdag in januari gebeurt, telt de datum van de eerste contactname met de school als registratie.

Tijdens dit bezoek wordt een algemene uitleg gegeven over de school en zullen ook al een aantal gegevens over de leerling gevraagd worden. Op die manier proberen we een inschatting te maken welke klassen eventueel geschikt zijn en kunnen we ook gerichter informatie geven en klassen bezoeken.

We hebben liefst dat beide ouders op kennismakingsbezoek komen. We vragen ook dat de leerling zelf mee komt, zodat we ons een beter beeld van de leerling in kwestie kunnen vormen, met het oog op een goede inschatting van de noden. Indien dit om bepaalde redenen moeilijk of niet gewenst is, is het geen probleem dat ouders alleen komen op een eerste kennismakingsgesprek. Ouders mogen ook steeds externe partners meebrengen.

Inschrijving

De effectieve inschrijvingen starten pas later. Hiervoor volgen we de data en voorrangsperiodes die zijn vastgelegd vanuit het LOP (Lokaal OverlegPlatform) Leuven.

Bij de algemene inschrijvingen volgen we de volgorde van de registratielijst. De ouders die hun zoon/dochter geregistreerd hebben op onze registratielijst, worden voor de start van de algemene inschrijvingen nog gecontacteerd door de school met de vraag of ze tot inschrijving willen overgaan en om eventueel een tweede bezoek of concrete afspraken te maken.

 

De inschrijvingsdata voor het schooljaar 2017-2018 zijn:

BuBaO:

  • Van maandag 5 maart t.e.m. vrijdag 16 maart 2018 krijgen broers en zussen en kinderen van personeel voorrang.
  • Vanaf maandag 7 mei 2018 starten de reguliere inschrijvingen.

BuSO:

  • Van maandag 5 maart t.e.m. vrijdag 16 maart 2018 krijgen broers en zussen en kinderen van personeel voorrang.
  • Van maandag 16 april t.e.m. zondag 29 april 2018 krijgen de kinderen van de basisschool gelegen op dezelfde campus voorrang (campusvoorrang).
  • Vanaf maandag 7 mei 2018 starten de reguliere inschrijvingen.

 

Contactpersonen:

Algemeen nummer  van de school: 016/29 01 81

Voor BuBaO: Alicia Cornelis: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor BuSO: Karolien Arijs: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor TAnder: Katrin Timmermans: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Telefoon TAnder: 016/29 93 22

Afdrukken E-mail