BuBaO: kleuter- en lager onderwijs type 2

BuSO: secundair onderwijs OV1 type 2 en type 9, OV2 type 2 en type 9

TAnder: secundair onderwijs OV1 type 3 en OV1 type 9

 

De school voor Buitengewoon Onderwijs Ter Bank breidt uit!

De school voor Buitengewoon Onderwijs Ter Bank heeft de priorij Terbank bij aangekocht op de Tervuursesteenweg 295, 3001 Heverlee.

image02 C:\Users\J\Pictures\2014-10-02\DSCN3485.JPG

Deze opportuniteit deed zich voor omdat het MPC Terbank een nieuwbouw aan het bouwen is op de site en heel de priorij vrijkomt.

Dit betekent dat heel het gebouw van de Dominicanessen schooldomein wordt en dat we ons kunnen uitbreiden met ongeveer 1500m².

De school had al lang een capaciteitsprobleem. De gebouwen waar we nu in zitten hebben een capaciteit voor een 160 leerlingen waar er nu 224 zijn in ondergebracht. Daarnaast hebben we een tijdelijke tweede vestigingsplaats moeten oprichten in de Kardinaal Mercierlaan voor de leerlingen van TAnder (22 leerlingen).

De uitbreiding met de priorij zorgt ervoor dat de leerlingen van TAnder terecht kunnen op onze site maar gelijk ook kunnen we onze capaciteit van leerlingen verhogen waardoor we niet meer in de problemen komen van niet voldoende plaats en zodoende wordt het capaciteitsprobleem opgelost.

Reeds verschillende jaren werkten wij met een wachtlijst en konden we niet alle leerlingen die zich aanmelden ook effectief inschrijven. Dit zorgde voor heel wat frustratie bij ouders die hun kind niet in de school van Keuze konden inschrijven.

Ter Bank is een school voor kinderen en jongeren van 2.5 tot 23 jaar met een matig tot ernstig mentale beperking, autisme en gedragsproblemen.

Het gebouw wordt in 3 stadia opgewaardeerd:

  • Tegen 1 september 2015 maken we de Priorij schoolklaar. Dit betekent dat we het gebouw aanpassen aan de wettelijke verplichtingen, de administratie zal verhuizen en dat er, naast de instroom vcan de leerlingen van TAnder een 5 tal klassen bijkomen. Dit betekent een capaciteitsgroei van ongeveer 35 leerlingen.
  • Daarna wordt de schil van het gebouw helemaal gerestaureerd. Daar het een geklasseerd gebouw is zal hier nauw moeten samengewerkt worden met momumentenzorg.
  • Dan starten we een masterplan op om heel het gebouw her in te richten aan de noden van een moderne school.

Het spreekt voor zich dat dit een meerjarenplan zal zijn maar zal uiteindelijk ten goede komen aan de leerlingen van vandaag en morgen.


Jan De Ceulaer
Algemeen directeur Ter Bank